Ostale atrakcije

Eko oaza

Na oko 10 km od Teslića, u selu Ukrinica se nalazi uređeno izletište Eko oaza Ukrinica, smješteno neposredno uz rijeku Ukrinu. Eko oaza je nastala na mjestu divlje deponije 2001. godine, na inicijativu lokalnog stanovništva i vlasnika zemljišta. Stanovnici Ukrinice su vlastitim sredstvima i volonterskim radom stvorili uređeno izletište koje se stalno obogaćuje novim sadržajima. U izletištu možete naći sportske terene, igrališta za djecu, nadstrešnice za izletnike sa pecanama i prostorom za roštilj, kao i kupalište uz rijeku. Izložena su i stara oruđa i alatu koji su se nekada koristili na ovim prostorima. Uz pitku vodu i električnu struju, ovaj prostor pruža sve uslove za ugodan boravak.

Etno selo "Usora"

Etno selo “Usora” smještena je uz samu rijeku Usoru i okružena netaknutom prirodom na putu Teslić-Banja Vrućica – Blatnica. Posebnost ovog objekta ogleda se u činjenici da je u mogućnosti da zadovolji sve generacije i njihove potrebe. Počevši od mirnog odmora, kupanja i pecanja u rijeci Usori do kupanja u bazenima, uživanja u restoranu uz pucketanje vatre u kaminu i raznovrsnih jela sa roštilja. Posebno izdvajamo ponudu svježe pastrmke iz vlastitog bazena, noćni provod u baru koji se nalazi u sklopu glavne zgrade, te prenoćište i boravak u ugodnim sobama.

Stećci Vojvode Momčila

Stećci Vojvode Momčila je istorijski spomenik u okolini Teslića, u naselju Vrućica, u zaseoku Brkića Potok. Spomenik predstavljaju tri srednjovjekovna stećka, koji se nalaze na vrhu manjeg brijega na jugozapadnoj padini brda Stražbenica, obraslog šumarkom. Među lokalnim stanovništvom se nazivaju stećcima Vojvode Momčila , mada nije dokazano da je na tim prostorima vladao ili postojao ikakav Momčilo ili ikakav vojvoda. Za tri stećka se smatra da su nadgrobni spomenici „Vojvode Momčila“, njegove supruge i njihovog djeteta.

Izletište „Principovo vrelo“

Udaljeno 15 kilometara od Teslića, u selu Pribinić, idući uređenom pješačkom stazom u borovoj šumi, nailazi se na spomen-obilježje „Principovo vrelo“. Spomen obilježje je posvećeno Gavrilu Principu, koji je prema predanjima, često posjećivao selo Pribinić, uz vrelo na kome se okupljala omladina, provodeći lijepe trenutke sa svojom prijateljicom, tada seoskom učiteljicom. Postoje pisani podaci o namjerama tadašnje Austro-Ugarske vlasti da se na ovoj lokaciji izgradi dječji sanatorijum pošto se iznad vrela izdiže brdo Badžinovac, obraslo čistom borovom šumom, koja pogoduje liječenju plućnih bolesti i zbog čega je danas ovo mjesto jedno od najomiljenijih izletišta na opštini Teslić.

Vinarija „Gotovac“

Pogledajte još :

Krenite u šetnju po planinama u okolini Teslića i otkrijte zbog čega ih lokalno stanovništvo toliko voli.

Pogledajte bazu GPS trekova na planinama i stazama oko Teslića i pustite se u avanturu.

Vjerski hramovi su značajno kulturno-istorijsko naslijeđe, te su jedan od najboljih načina da upoznate tradiciju, istoriju i kulturu jednog naroda.

Zavirite u skrivene pećinske dragulje u okolini Teslića i vidite kako ih je priroda ukrasila pećinskim nakitom.